-

Lucrările de reparaţii din şcoli au intrat pe ultima sută de metri

Elevii se întorc la şcoală în mai puţin de trei săptămâni, iar lucrările de reparaţii din şcoli au intrat pe ultima sută de metri.

Inspectoratul Şcolar din Judeţul Vaslui dă asigurări că managerii instituţiilor de învăţământ fac tot ce este posibil pentru ca la 10 septembrie elevii să intre în săli modernizate, reparate şi curate. Rămân însă problemele vechi, regăsite în special în mediul rural. 

Nu mai este mult până la începutul noului an şcolar, aşa că pregătirile unităţilor de învăţământ din judeţul Vaslui sunt în toi, iar în aproape o sută de unităţi de învăţământ se lucrează la canalizări sau aducţiuni de apă cu finanţări obţinute prin programul PNDL 2, susţin reprezentanţii Inspectoratului Şcolar, tocmai pentru ca anul acesta numărul şcolilor şi al grădiniţelor fără avize sanitare de funcţionare să fie mult mai mic faţă de anul trecut. Inspectorul Alexandru Mîţă, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar: „Anul acesta nu se va rezolva foarte mult, dar în multe şcoli s-au demarat proiecte, în parteneriat cu primăriile şi cu Ministerul Dezvoltării, care vizează tocmai ameliorarea condiţiilor din şcoală, în vederea obţinerii acestor faimoase autorizaţii. Asta presupune introducerea grupurilor sanitare, realizarea de canalizări, aducţiuni de apă, pentru că acele şcoli care în general nu au autorizaţii nu au din cauza faptului că ori nu au grupurile sanitare în incinta şcolii, ori nu au canalizare, ori nu au apă curentă”.

Anul trecut, la momentul debutului în noul an şcolar, 304 unităţi de învăţământ, şcoli şi grădiniţe şi-au deschis porţile fără autorizaţie sanitară de funcţionare.

RADOR

foto http://transilvaniareporter.ro