-

Admiterea la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă "Pavel Zăgănescu" Boldeşti

În anul şcolar 2018-2019, la concursul de admitere, sesiunea august - septembrie 2018, la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă "Pavel Zăgănescu" Boldeşti, cifra de şcolarizare este de 300 locuri, din care 275 locuri la calificarea "subofiţer de pompieri şi protecţie civilă" (2 locuri pentru romi şi 10 locuri pentru Republica Moldova) şi 25 locuri la calificarea "maistru militar auto".

Concurenţa este mare în această toamnă pentru cele 289 de locuri, în specialităţile "maistru militar auto" şi "subofiţer de pompieri şi protecţie civilă".

După cele două probe eliminatorii - vizita medicală şi verificarea aptitudinilor fizice - au rămas în concurs 814 candidaţi, din totalul de 888 înscrişi. Cei 814 candidaţi, cu vârste cuprinse între 18-27 ani mai au de susţinut ultima probă a concursului de admitere - verificarea cunoştinţelor, luni 03 septembrie a.c, când se vor afişa listele cu rezultatele finale.

Ca noutate în acest concurs este faptul că un candidat a fost declarat ADMIS după susţinerea probelor eliminatorii, deoarece tatăl lui a plătit cu propria lui viaţă într-o misiune de salvare de vieţi omeneşti. El este Boitan Andrei are 19 ani, este din Feteşti şi şi-a dorit foarte mult să urmeze această şcoală, pe care a absolvit-o şi tatăl lui, cu toate că avea ocazia să fie încadrat direct din viaţa civilă.