-

Biblioteca din Petriș își redeschide porțile pentru copii

Clădirea bibliotecii comunale din Petriş folosită ani în şir pe post de depozit va fi redeschisă în beneficiul copiilor.

Lucrările de reamenajare a spaţiului sunt în curs de derulare, iar primarul Irina Onescu intenţionează să continue investiţiile. După ce a modernizat complet şcoala pentru cei 100 de elevi din clasele 0-8, cu ajutorul unei campanii de strângere de fonduri, acum vrea să amenajeze la bibliotecă un loc similar programului after school, unde copiii din comună să poată învăţa supravegheaţi, să citească şi chiar să se joace.

Aici va fi editat chiar şi un ziar local, spune primarul comunei Petriș, Irina Onescu.

“Avem un sponsor generos care ne va oferi un echipament pentru a tipări o revistă a satului. Copiii de la școală vor putea să redacteze un mic ziar local pe care îl vom distribui gratuit în localitate. Este un mod ideal prin care cei mici să învețe să se exprime atât verbal cât și în scris, să își îmbogățească vocabularul și vor primi teme în așa fel încât să trebuiască să răsfoiască și cărțile din bibliotecă”, spune Irina Onescu.

Între timp, cu ajutorul unor donatori, primăria a actualizat cărţile disponibile în biblioteca din Petriş. Beneficiari ai investiţiilor sunt cei aproximativ 1.400 de locuitori din cele șase şase sate situate la deal şi la munte, la circa 105 km de Arad.

Sursa: rador

Citește și Sfatul medicului, cu privire la tratamentul celor mai grave boli

Articole înrudite