-

Caraş-Severin: Doar 60% dintre locurile pentru învăţământul dual au fost ocupate, la Reşiţa

Doar puţin peste 60% dintre locurile alocate învăţământului dual au fost ocupate în acest an şcolar, la Reşiţa, după cele două etape de înscriere.

"Pentru anul şcolar 2018-2019, la învăţământul profesional, inclusiv dual, au fost alocate 723 de locuri, ceea ce înseamnă 25 de clase. Dintre acestea, nouă clase, respectiv, 219 locuri au fost alocate pentru învăţământul dual, din care doar 133 au fost ocupate, ceea ce înseamnă 60,7%. Celelalte 504 locuri, adică 18 clase, au fost alocate pentru învăţământul profesional, din care s-au ocupat 327 de locuri, adică s-au format 12 clase", a precizat Elena Dalina Rancu, inspector şcolar pentru învăţământul profesional şi tehnic.

Calificările care au fost atractive pentru elevi s-au dovedit a fi cele de bucătari, ospătari, chelneri, vânzători în unităţile de alimentaţie şi lucrători hotelier la Colegiul Economic al Banatului Montan Reşiţa, confecţioneri produse textile şi instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze la Colegiul Tehnic Cărăşan, iar de la Colegiul Tehnic Reşiţa, electrician-constructor, sudor şi operator pe maşini cu comandă numerică.

Au fost şi calificări care nu s-au regăsit printre preferinţele elevilor, respectiv tâmplar-universal, zugrav-ipsosar, vopsitor-tapetar, lăcătuş mecanic, prestări servicii, pentru care nu s-au înregistrat solicitări.

Sursa: Agerpres

Sursa foto: news.ro

Citește și Sfatul medicului, cu privire la tratamentul celor mai grave boli

Articole înrudite