-

La Caransebeş s-a deschis primul liceu privat de aviaţie din țară

Odată cu începerea noului an şcolar, într-o clădire din cadrul Aeroportului Caransebeş şi-a deschis porţile şi Liceul Tehnologic „Max Ausnit”, prima unitate privată de învăţământ de profil din ţară.

Şcoala va pregăti tehnicieni mecanici de aviaţie, capitol la care industria aeronautică este deficitară, după cum s-a exprimat Diana Dumitrache, preşedintele Asociaţiei Aeronautice Române, prezentă la eveniment.

Referitor la această iniţiativă a omului de afaceri Gabriel Olariu, primarul Felix Borcean a spus că ea reprezintă un moment istoric, deoarece acesta este primul liceu privat de acest profil din ţară. „E un lucru care nu poate decât să ne bucure, deoarece ne pune din nou pe harta aeronautică, dar şi pe harta educaţiei din România, în forma aceasta pe care, cu trudă şi într-un timp record, Gabriel Olariu şi oamenii dumnealui au reuşit să i-o dea.

Gabriel Olariu, administratorul societăţii „Oneiric Solutions”, firma care a investit în acest proiect, ne-a declarat că lucrul cel mai greu de făcut pentru ca acest liceu să prindă viaţă a fost decizia pe care a trebuit s-o ia.

Administratorul societăţii „Oneiric Solutions” a ţinut să facă o serie de precizări privind organizarea acestui liceu. Astfel, şcoala este gratuită, elevii au la dispoziţie manuale, există cadre didactice pentru toate disciplinele, sunt oameni cu înaltă calificare care vor asigura pregătirea practică şi instruirea de specialitate.

„Prin parteneriatul încheiat cu Asociaţia Aeronautică Română, avem tot ceea ce este necesar pentru ca o şcoală să funcţioneze – secretară, femeie de serviciu, asistentă medicală, pe lângă profesori şi conducerea liceului.

Sigur că ne gândim să găsim o soluţie şi pentru transportul elevilor, fiindcă ei sunt din Bistriţa, Timişoara sau Săcălaz, pe care i-am ajutat să stea la Caransebeş cu chirie. Vreau să precizez clar, aici nu e o şcoală în care se pierd patru ani de viaţă, copiii nu vin la noi doar ca să fie la un liceu, ei vin aici să facă şcoală, una semimilitarizată, şi vor trebui să înveţe în primul rând meserie, iar apoi, dacă vor să înveţe şi la alte discipline, pot să ia şi bacalaureatul.

Noi puteam să facem acest proiect şi sub formă de şcoală profesională, dar l-am făcut liceu tocmai pentru a nu le tăia aripile acestor copii, iar dacă vor să devină ingineri, pot s-o facă”, a mai spus Gabriel Olariu.

„Foarte curând, aici va avea loc un examen pentru cei care au lucrat în cadrul Armatei, este vorba despre şase ingineri, care vor susţine acest examen şi vor face cursuri de formator în educaţie, vor fi, adică, maiştri, instructori şi ingineri pentru elevii de la acest liceu. Această activitate va fi îmbinată cu cea de dezmembrare”, a mai spus Gabriel Olariu.

Sursa: digi24.ro
Sursa Foto: bzb.ro

Citește și Sfatul medicului - ce să faci dacă suferi de o boală gravă