-

Tabără internațională de creație, la Ipotești

Memorialul Ipotești organizează, în perioada 24 septembrie – 28 septembrie 2018, ateliere de interpretare a textului poetic în cadrul taberei CreativLit Ipotești.

La ateliere vor participa studenti de la universitatile din tara (Universitatea de Vest din Timisoara, Universitatea ”Vasile Alecsandri” din Bacau, Universitatea ”Al.I. Cuza” din Iasi, Universitatea ”Stefan cel Mare” din Suceava) si din Republica Moldova (Universitatea de Stat ”Alecu Russo” din Balti, Universitatea de Stat ”Dimitrie Cantemir” din Chisinau, Institutul de Filologie).

Fiind coordonate de profesorii universitari Vasile Spiridon si Daniela Petrosel, atelierele au drept obiectiv, pe de o parte, promovarea operei eminesciene, iar, pe de alta parte, medierea dialogului cu creatorii si sunt organizate tematic pe creatia emiensciana si pe creatia scriitorilor contemporani.

La editia din acest an, la ateliere vor participa scriitoarele Ana Blandiana (24-25 septembrie) si Nora Iuga (26-27 septembrie).

În ziua deschiderii lucrarilor atelierilor, 24 septembrie, va avea loc inaugurarea salii Mihai Ursachi, amenajata în baza donatiei de carte, mobilier si obiecte personale, oferite Memorialului Ipotesti de prof. Ana Cojan, sotia poetului, care va veni la Memorial însotita de scriitorul Lucian Vasiliu si preotul Radu Brînza.

GINA POENARU

Sursa foto: 4botosani.ro

Vezi și Conf dr Cosmin Puia, despre chirurgia metastazelor hepatice

Află tot ce trebuie să știi despre transplantul de ficat și prof dr Irinel Popescu

 

Articole înrudite