-

Două mari universități din Timișoara deschid noul an de studii

Universitatea de Vest din Timișoara deschide luni noul an de studii. Studenții din anul I au fost întâmpinați deja cu o “Săptămână de inițiere”.

In cadrul acesteia au avut loc mai multe activități, culturale, sociale, de cunoaștere și explorare.

Universitatea de Vest Timişoara îşi aşteaptă studenţii cu căminele renovate şi cu noi dotări. Reprezentanții instituției de învățământ superior anunță că UVT continuă investiţiile din resurse proprii, pentru a le crea tinerilor condiţii cât mai bune de cazare în cele zece cămine ale sale. Pe durata verii au fost mobilate săli de lectură cu mobilier nou.

Și Universitatea Politehnica își așteaptă din nou studenții în amfiteatre, atât pe cei din anii mai mari, cât și ”bobocii” din anul I. Anul academic începe luni, 24 octombrie, iar fiecare facultate organizează propria festivitate de deschidere.

Seria ceremoniilor va fi deschisă de Facultatea de Automatică și Calculatoare, a cărei deschidere festivă va avea loc de la ora 9:00, la Casa Tineretului. Printre invitați se numără rectorul UPT, Viorel Șerban, primarul Nicolae Robu și reprezentanți ai companiilor cu care facultatea colaborează.

Universitatea Politehnica Timişoara începe noul an academic cu toate cele 2.260 de locuri bugetate pentru anul întâi ocupate. UPT a înmatriculat şi 75 de absolvenţi ai unor licee din mediul rural, care vor beneficia de 10 tichete de masă gratuite în fiecare lună şi de cazare gratuită timp de un an.

Politehnica are 16 cămine, iar peste vară s-au făcut reparaţii şi modernizări în toate. Printre altele, căminele au bucătării şi spălătorii complet echipate. Taxa lunară pentru cazare oscilează între 95 şi 220 de lei pe lună.

Sursa: rador