-

Elevii vor fi liberi cu o zi înainte de referendum

Elevii din Bistrița-Năsăud vor fi liberi cu o zi înainte de referendumul pentru definirea familiei, însă, nu pentru că se organizează secții de votare în școli, ci pentru că e Ziua Educației.

Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud a propus că în 5 octombrie să fie suspendate orele pentru desfășurarea consfătuirilor cadrelor didactice.

În ce priveste ziua de 8 octombrie a.c., urmatoarea dupa referendum, ISJ nu le va da liber elevilor: „Asa cum am desfasurat si în alti ani alegeri în spatiile scolare, niciodata nu au fost probleme sa avem solicitari de a închide scolile nici pentru organizarea efectiva dinainte de votare, nici dupa, categoric nu”, a spus inspectorul scolar general Camelia Tabara.

Întrebata care este pozitia ISJ referitoare la propagarea în scoli a diverselor mesaje legate de referendum, Camelia Tabara a raspuns:

„Lucrurile sunt foarte clare din perspectiva legii. Fiecare dascal este responsabil de mesajul pe care îl transmite. Cu siguranta nu e permisa niciun fel de imixtiune politica, un alt ton, sau cumva duse razboaiele din zona societatii în zona scolii”. (CRISTIANA SABAU)

Citește și Sfatul medicului, pentru boli grave