-

Burse de studiu pentru copiii supradotați

Doar 1 la mie din 200.000 de copii supradotați din România au beneficiat de o educație pe măsură IQ-ului lor. Potrivit legislației în vigoare, copiii supradotați au dreptul la educație diferențiată.

De 11 ani legea 17/2007 nu se aplică, acești tineri cu potențial fiind la voia sorții, confruntându-se cu riscuri sociale și adversități care le îngreunează integrarea socială, dezvoltarea emoțională și ulterior bunăstarea ca indivizi în societate. Centrul Gifted Education schimbă România prin educația diferențiată a copiilor supradotați.

Peste 200.000 de copii supradotaţi în România

În România sunt peste 200.000 de copii cu abilităţi înalte, sub 15 ani, însă aceştia sunt marginalizaţi de către colegi sau profesori, si raman neînţeleşi de mediul social. Dramatic este faptul că 97% dintre aceşti copii supradotaţi se pierd inutil an de an, ajungând să abandoneze şcoala, să nu îşi găsească locul în societate, să sufere de depresie, anxietate, alienare, sau chiar să comită fapte antisociale.

Potrivit specialiştilor, copiii supradotaţi au nevoie să urmeze o educaţie diferenţiată, să fie instruiţi într-un mediu diferentiat, special conceput pentru ei, pentru a le putea valorifica potenţialul ridicat.

Centrul Gifted Education ofera programe specifice pentru ca ei sa isi cunoasca potentialul.

În ultimii 8 ani, Centrul Gifted Education din Bucureşti a aplicat teste validate internaţional pe un număr mai mare de 2.500 de copii din şcolile româneşti, iar statistic vorbind mai mult de jumatate din de copii se încadrează în categoria “supradotaţi”, cu un IQ de peste 130.

Asociatia conduce de 8 ani programe specializate de dezvoltare a potentialului copiilor supradotati, 1500 de copii supradotati descoperiti, 223 de absolventi.

Cum poti aplica pentru bursa de studii?

Incepand cu anul academic 2019 – 2020, Centrul Gifted Education incurajeaza prin politica de burse de studii inscrierea in ani superiori in programul specializat pentru copii supradotati conform legii 17/2007.

Bursele de studiu pot fi acordate anual pana in data de 20 iunie candidatilor care indeplinesc criteriile de eligibilitate mentionate in politica, in limita sumelor pe care asociatia le are la dispozitie pentru finantarea burselor si pana la epuizarea acestora.

Centrul Gifted Education asigura conditii egale, transparente si acelasi cadru pentru toti candidatii la bursa, indiferent de domiciliu, apartenenta sociala, cult, religie, sex sau orientare politica sau orice alte considerente sociale, economice, etnice sau morale.

Toate detaliile legate de concursul de burse de studiu sunt facute publice in mod transparent pe site-ul giftededu.ro, prin newsletter, si prin social media.

Pentru mai multe detalii intrati AICI

Sursa: pluscommunication.eu