-

Măsurile de siguranţă sanitară care se vor aplica în unităţile de învăţământ

Scenariul de începere a anului şcolar se va stabili - de la caz la caz - în funcţie de situaţia epidemiologică şi include o serie de ghiduri cu reguli şi recomandări pentru fiecare nivel educaţional în parte, pe cicluri de învăţământ.

În cazul tuturor ciclurilor de învăţământ, intrarea la cursuri se va face eşalonat, pe mai multe uşi de acces, la intervale orare stabilite în funcţie de zone sau de clădiri.

De asemenea, traseele vor fi prestabilite la deplasarea în interiorul instituţiei de învăţământ cu păstrarea distanţei de un metru între elevi.

Purtarea măştii de protecţie în interiorul unităţii de învăţământ este obligatorie în cazul personalului didactic. De asemenea, pe lângă triajul la domiciliu se va efectua evaluarea stării de sănătate la prima oră de curs.

Începând cu clasele primare, prezenţa la orele de curs se va face în procent de 50%, prin rotaţie, la una-două săptămâni.

La rândul lor, elevii sunt dezamăgiţi de faptul că în cadrul conferinţei de presă susţinută joi, 3 septembrie 2020, de ministrul educaţiei şi cercetării, Monica Anisie, şi ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, nu au aflat informaţii noi cu privire la începerea anului şcolar.

Rareş Voicu, preşedintele Consiliului elevilor susţine că "autorităţile au ales cu bună ştiinţă să pună în pericol sănătatea elevilor din România şi vom ajunge în situaţia ca şcolile să aibă la dispoziţie doar două zile pentru a pregăti începerea noului an şcolar".

Rareş Voicu: Măsurile de siguranţă care trebuie asigurate în şcoli nu au fost clarificate şi materialele de protecţie care trebuie asigurate din nou în şcoală nu au fost livrate către şcoli. Deci practic în momentul de faţă ne aflăm în aer cu această parte de materiale sanitare. Adică vorbim despre o modificare a măsurilor sanitare în funcţie de infrastructură şi nu invers. Sunt şi şcoli în oraşele mari care nu au, majoritatea şcolilor de fapt nu are săpun şi hârtie igienică la toaletă. Vorbim despre siguranţă, dar nu păţim nimic pentru a garanta această siguranţă în şcoală şi sunt atât de multe şcoli care nu pot respecta sau care nu şi-au făcut /utilările/ necesare sau pregătirile necesare pentru a începe anul şcolar în siguranţă şi e atât de periculos să facem acest exerciţiu al descentralizării.

Sursa: radio romania actualitati

Foto: pixabay

Articole înrudite