-

Procedurile în urma cărora se va decide forma sub care vor reîncepe şcolile lunea viitoare

Luni, 7 septembrie a.c., încep procedurile în urmă cărora se va decide forma sub care vor reîncepe şcolile lunea viitoare.

Autorităţile medicale urmează să facă evaluări epidemiologice, în funcţie de care se va urma unul din cele trei scenarii pregătite.

Până în acest moment autorităţile au evitat să se pronunţe în legătură cu modul în care vor începe şcolile.

La sfârşitul săptămânii trecute premierul Ludovic Orban a evocat posibilitatea ca în perioada 14-30 septembrie cursurile să fie doar online. Ludovic Orban a precizat că aceasta este, însă, doar o variantă de lucru.

În acest sfârşit de săptămână ministrul educaţiei, Monica Anisie, a explicat procedurile în funcţie de care se va decide forma sub care vor începe şcolile.

Monica Anisie: În data de 7 septembrie, direcţiile de sănătate publică analizează situaţia epidemiologică, transmit către unităţile de învăţământ această situaţie şi, în funcţie de situaţia epidemiologică, dar şi de specificul şcolii, consiliile de administraţie din fiecare unitate de învăţământ fac o propunere către Inspectoratul Şcolar.

Cele trei scenarii la care se va apela în funcţie de situaţia epidemiologică sunt notate pe culori: roşu galben şi verde. Verde este varianta cea mai optimistă, în care mai puţin de o persoană la mia de locuitori este depistată cu COVID-19 în ultimele 14 zile, iar elevii vor putea merge la şcoală.

Scenariul galben, cel privind un risc mediu, presupune între una şi trei persoane detectate pozitiv cu noul coronavirus la mia de locuitori în ultimele 14 zile; în acest caz prioritate să meargă la şcoală vor avea preşcolarii, elevii din clasele zero-patru, dar şi elevii din anii terminali.

Restul claselor vor face ore online, însă vor merge şi la şcoală prin rotaţie. Scenariul roşu este cel de avarie, cu mai mult de trei infectaţi la mia de locuitori.

În acest caz şcoala se închide de tot, iar orele se vor face online.

Sursa: radio romania actualitati

Foto: pixabay

Articole înrudite