-

Şcoli în scenariul galben, la Botoşani

Deşi contextul epidemiologic actual permite ca în judeţul Botoşani să fie implementat scenariul verde în toate unităţile de învăţământ, 20% dintre acestea au solicitat să organizeze cursurile după scenariul galben.

E vorba despre sccenariul hibrid, și asta pentru că nu pot asigura toate măsurile de distanţare a elevilor pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Sars-Cov-2.
Cele 131 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică din judeţul Botoşani au arondate 345 de structuri.
DSP a avizat ca 105 unităţi să implementeze scenariul verde şi 26 de unităţi cu personalitate juridică să implementeze scenariul galben, solicitat de Consiliile de Administraţie pentru că infrastructura şcolară, resursele umane pe care le au la dispoziţie în acest moment nu permit implementarea scenariul verde.
22 sunt unităţi de învăţământ preuniversitar de stat şi 6 particulare, 18 sunt din municipiul Botosani, 6 din municipiul Dorohoi, una dinoraşul Flămânzi şi 1 în comuna Cristineşti.
Mai mult, 229 din din cele 475 de şcoli cu personalitate juridic şi structuri din judeţul Botoşani nu au autorizaţie sanitară de funcţionare nici în acest an, din cauza lipsei apei potabile şi a grupurilor sanitare în curte.

RADOR

Foto: Pixabay