-

Scenariile de funcţionare pentru cele 452 de unităţi de învăţământ din Vrancea

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea (CJSU) a decis ieri, pe baza recomandărilor făcute de DSP Vrancea, care sunt scenariile de funcţionare pentru fiecare dintre cele 452 de unităţi de învăţământ din judeţ.

372 de şcoli vor începe cursurile în scenariul verde, alte 79 în scenariul galben şi o singură unitate de învăţământ, o şcoală postliceală sanitară privată, a optat pentru învăţământ integral online. Rata de incidenţă la nivel judeţean pentru intervalul 31 august - 6 septembrie a fost, în judeţul Vrancea, conform autorităţilor sanitare, de 0,24 la mie, în creştere uşoară faţă de intervalul 25 - 31 august, când a fost de 0,20 la mie.
Şi în alte judeţe, autorităţile au luat decizii privind modul în care se vor deschide, luni, cursurile. În judeţul Sibiu, 12 unităţi de învăţământ vor începe anul şcolar în scenariul roşu, nouă dintre ele se află în cele trei comune din judeţ unde rata de infectare este de peste trei cazuri la mia de locuitori. De asemenea, în trei licee din Municipiul Sibiu şcoala va funcţiona pe scenariul roşu până la sfârşitul lunii, pentru că nu au fost finalizate lucrările de renovare. În Bucureşti, Şcoala Gimnazială Nr. 146 I.G. Duca va începe cursurile după scenariul roşu, după ce au fost depistate trei cazuri de COVID în rândul salariaţilor, potrivit unor surse din cadrul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

RADOR

Foto: Pixabay