-

Temele trebuie să fie creative şi să nu obosească elevul

Temele trebuie să fie creative şi să nu obosească elevul, iar profesorii pot pune note fără să mai ceară acordul părinţilor.

Sunt câteva dintre regulile de predare online, publicate cu câteva zile înainte de începerea şcolii, programată pentru luni. Între timp, Consiliul Naţional al Elevilor atrage atenţia asupra prevederilor şi spune că acestea au fost luate fără consultarea reprezentanţilor celor implicaţi în sistemul educaţional.
 Înregistrarea cursurilor online este interzisă, iar la acestea pot participa şi părinţii, alături de copii şi profesori, dacă elevii sunt minori. Noile reguli prevăd ca temele să fie creative şi să nu conducă la pierderea interesului elevilor sau la oboseală fizică. Totodată, profesorii pot pune note şi pot da calificative fără să mai ceară acordul părinţilor. În plus, elevii primesc absenţe dacă nu participă la activitatea online. Şi părinţii au responsabilităţi, potrivit noilor reguli: ei trebuie să asigure participarea copiilor la activităţile didactice, urmărind crearea unui mediu fizic sigur pentru copil. Părinţii trebuie să menţină comunicarea cu profesorul şi să-l sprijine pe elev. Pe de altă parte, Consiliul Naţional al Elevilor cere ca lecţiile să fie înregistrate, având în vedere că sistemul de transmisiune live nu este pus la punct în multe dintre unităţile de învăţământ. Mai mult, înregistrările ar putea fi accesate de elevii care nu au fost prezenţi fizic la şcoală, dar şi de cei care vor să revină asupra conţinutului. Organizaţia atrage atenţia asupra posibilităţii profesorului de a nota elevii în baza activităţii online, în condiţiile în care nu există un set de norme în baza căruia profesorul să poată evalua şi nota copiii.

RADOR
Foto: Pixabay

Articole înrudite