-

Cursurile școlare cu prezență fizică ar putea fi suspendate

Inspectoratul Școlar al Municipiului București propune suspendarea cursurilor școlare cu prezență fizică în Capitală pentru 14 zile.

Reprezentanții inspectoratului s-au întâlnit cu ministrul educației, Monica Anisie, pentru a discuta pe marginea acestui subiect.

Conform legii, o decizie poate fi luată doar de Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, care se reunește luni, 19 octombrie a.c. la ora 15:00. Şcolile ar putea fi închise de marţi, a precizat Monica Anisie.

Monica Anisie: Toate unitățile de învățământ vor avea activitățile didactice față în față suspendate, și de stat și particulare, dar această decizie, aș vrea să o spun foarte clar pentru toată lumea, este la Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență. În absența hotărârii Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, unitățile de învățământ funcționează în scenariul 2 hibrid, așa cum au funcționat și până acum.

Ministrul a amintit că, potrivit structurii anului școlar, săptămâna viitoare copiii de grădiniță și cei din învățământul primar vor intra în vacanță.

Sursa: radio romania actualitati

Foto: pixabay

Articole înrudite