-

Liceenii din judeţul Vaslui vor beneficia de programul "Bani de liceu"

În judeţul Vaslui peste 1.800 de liceeni vor beneficia în acest an şcolar de ajutorul guvernamental "Bani de liceu". Cuantumul bursei este de 250 de lei pe lună, însă numărul beneficiarilor faţă de anul trecut, când au fost acordate 3.130 de burse, a crescut.

Liceenii trebuie să ştie că, dacă acumulează 20 de absenţe, rămân fără bani, chiar dacă orele se desfăşoară online. 

Ministerul Educaţiei a aprobat pentru anul şcolar în curs acordarea unui număr de 1.803 burse numite "Bani de liceu" pentru elevii din judeţul Vaslui.

În clasamentul naţional, Vasluiul ocupă locul al treila ca număr de burse acordate, motivul fiind acela că aici sunt foarte multe familii cu venituri mai mici de 500 de lei lunar, venit brut pe membru de familie.

Gelu Munteanu, profesor: Aceste dosare sunt în prealabil verificate de către diriginţi. Aici avem situaţii destul de diverse, de la părinţi care trăiesc în concubinaj, despărţiţi, mai mulţi copii proveniţi din mai multe familii, familii reunite ş.a.m.d. şi trebuie să fie situaţia foarte clară, bine clarificată de diriginte.

Elevii beneficiari trebuie însă să ştie că în continuare acordarea bursei este condiţionată de prezenţa la cursuri, fie ele faţă în faţă sau online, acumularea unui număr de 20 de absenţe lăsându-i pe elevi fără banii de liceu.

Liliana Niţa, profesoară: Este o măsură care stabilizează familia şi mi se pare binevenită, pentru că recunoaştem copiii care ne fac probleme sunt cei din familiile care nu se ocupă de ei, şi atunci este un motiv de a responsabiliza familia să se ocupe mai bine de copii.

La nivel naţional, cele mai puţine burse "Bani de liceu" au fost aprobate în Bucureşti, 50 de asemenea burse şi în Covasna, cu doar 94 de burse./lcoman/atataru

Sursa: radio romania actualitati

Foto: pixabay

Articole înrudite