-

Peste 7.000 de tablete noi, pentru copiii defavorizați din Bistrița-Năsăud

Semestrul al doilea din acest an școlar începe în Bistrița-Năsăud cu peste 7.300 de tablete noi, ce vor fi folosite de copiii cu posibilități materiale reduse.

Potrivit lui Mihai Mureșan - șeful Inspectoratului Școlar Județean, prin programul guvernamental ”Școala de acasă”, prin care s-au procurat 250.000 de tablete la nivel național, județului Bistrița-Năsăud i-au fost repartizate 3.552 de tablete, distribuite deja în școli.

De asemenea, prin HGR nr. 756, ISJ Bistrița-Năsăud i-au fost alocați circa 2 milioane de lei din care să cumpere tablete, măști și dezinfectanți, așa numitul stoc de rezervă.

Din acești bani s-au cumpărat 1.770 de tablete, și acestea fiind distribuite în școli chiar în ultimele două zile din an.

”Tot ce s-a primit până în acest moment este sau trebuie să fie la dispoziția copiilor. Toate acestea au venit pentru copiii defavorizați. Noi plecăm în semestrul al doilea cu o cu totul și cu totul altă situație având în vedere că înainte de vacanță am distribuit 7.322 de tablete cu tot cu abonamente la internet valabil pentru doi ani”, a declarat Mihai Mureșan.

Pe de altă parte, el a reamintit că, în baza Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 144 școlile sau primăriile pot cumpăra la rândul lor tablete, măști și dezinfectanți.

5 școli au aplicat pentru procurare de tablete, dezinfectanți și măști, în rest aplicând primăriile. Toate sunt în faza în care licitațiile au fost adjudecate, s-a trecut și de etapa contestațiilor și se așteaptă sosirea acestor materiale care vor fi distribuite în școli.

Sursa: Viorel Grosu

Foto: Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud

Articole înrudite