-

Toți elevii din București revin de miercuri la școală

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a hotărât marţi, 18 mai, că preşcolarii şi elevii vor putea participa fizic, începând de miercuri, la activităţi didactice în unităţile de învăţământ din Capitală.

Decizia a venit după ce rata de infectare cu SARS-CoV-2 din București a fost sub 1 la mie, pentru a doua zi consecutiv. „Evident acolo unde lucrurile sunt diferite, din motive de infrastructură sau din alte motive, școlile pot lua, în mod punctual, decizia de a rămâne în online, dacă doresc, iar noi vom primi acele cereri”, a precizat prefectul Capitalei.

Dacă într-o școală apar cazuri de infectare cu COVID-19, Consiliul de Administrație al școlii va lua decizia de a trece în online clasa respectivă.

Dacă sunt mai multe cazuri de infestare a unor elevi din clase diferite sau cazuri de profesori care predau la mai multe clase, atunci Consiliul de Administrație poate decide trecerea întregii școli în sistem online, a mai explicat prefectul Alin Stoica, citat de Radio Romania Actualitati.

Foto: pixabay

Articole înrudite