-

Noul an şcolar începe în condiţii stricte sanitare

Distanţarea fizică, aerisirea încăperilor şi purtarea măştii de protecţie la interior sunt obligatorii, potrivit unui ordin comun la miniştrilor sănătăţii şi educaţiei.

Ministrul de resort, Ioana Mihăilă, a recomandat folosirea măştilor sanitare, dar pot fi acceptate şi cele textile, cu condiţia să fie adaptate feţei şi să acopere corect nasul şi gura. Ea a explicat şi ce se întâmplă în cazul apariţiei unui caz de COVID într-o clasă.

Dacă vorbim de clase de învăţământul preşcolar şi de clasele de la pregătitoare până la clasa a şasea inclusiv, elevii din clasa copilului care a fost diagnosticat pozitiv să continue învăţământul online timp de 14 zile, dar se poate reveni începând cu ziua a opta, prin testare antigen rapidă în condiţiile în care rezultatele acestor teste sunt negative.

Pentru copii din clasele a şaptea, a opta şi învăţământul liceal la apriţia unui caz pozitiv în şcoală există două situaţii: copiii care au fost vaccinaţi sau au trecut prin boală în ultimele 180 de zile pot continua să înveţe faţă în faţă. Ceilalţi copii trec pe învăţământ online, la fel ca şi în clasele primare şi până la clasa a şasea, pentru 14 zile, dar cu posibilitatea testării şi revenirii la şcoală începând cu ziua a opta, a declarat Ioana Mihăilă, citata de Radio Romania Actualitati.

Foto: pixabay

Articole înrudite