-

Bursele pentru elevi vor fi majorate

Bursele de performanţă se vor majora de cinci ori, spune ministrul interimar al educaţiei, Sorin Cîmpeanu, de la 100 la 500 de lei, iar cele de merit vor ajunge la 200 de lei.

Sorin Cîmpeanu: Creşte plafonul de la care acestea vor putea fi acordate, de la media 8,50 la media 9,50. Urmare a predării online, urmare a renunţării la teze, rezultatele au fost foarte mult distorsionate, în aşa fel încât 50% din elevii României s-ar fi încadrat la burse de merit, urmare a rezultatelor înregistrate la nivelul anului şcolar 2020-2021. Bursele de studiu au înregistrat o creştere cu 50% de la 100 de lei la 150 de lei/elev, iar bursele de ajutor social au fost dublate la nivelui cuantumului minim de la 100 de lei la 200 de lei.

Sorin Cîmpeanu a precizat că bursele majorate vor fi valabile din 10 ianuarie, când începe semestrul al II-lea al anului şcolar. Tot ieri, guvernul interimar a adoptat şi costul standard pentru copiii din creşe la 15 mii de lei/copil.

Executivul a alocat peste un miliard de lei din fondul de rezervă pentru proiectele locale. Ministerul Dezvoltării subliniază că banii au fost acordaţi indiferent de culoarea politică a primarilor.

Este nevoie de aceste fonduri pentru finalizarea unor investiţii sau pentru cheltuieli urgente ale autorităţilor locale, a mai explicat ministerul, citat de Radio Romania Actualitati.

Foto: pixabay

Articole înrudite