-

S-a dublat termenul în care trebuie comunicate procesele-verbale de contravenție

Termenul în care trebuie comunicate procesele-verbale de contravenție a fost dublat începând din data de 1 februarie, conform unui act normativ publicat recent în Monitorul Oficial.

Modificarea este inclusă în Ordonanța Guvernului nr. 5/2015 pentru modificarea unor termene prevăzute de Ordonanța Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor, care a apărut în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 78 din 29 ianuarie și care a intrat în vigoare de la 1 februarie.

Mai exact, termenul a fost majorat la două luni, față de o lună, cât era până acum, motivul principal invocat de inițiatori fiind că mulți contravenienți încearcă să tergiverseze procedura comunicării proceselor-verbale cu scopul de a scăpa de plata amenzilor.

Proiectul de act normativ prin care se prevede dublarea termenului de comunicare a proceselor-verbale de contravenție a fost adoptat de Guvern în ședința din 28 ianuarie, deși acesta fusese publicat doar cu o zi înainte și ar fi trebuit să stea în dezbatere publică timp de zece zile.

În urma modificărilor, OG nr. 2/2001 stabilește că, în situația în care procesul-verbal nu este înmânat pe loc contravenientului, la momentul întocmirii, acesta trebuie comunicat prin poștă în termen de două luni.

Comunicarea prin poștă trebuie făcută atunci când contravenientul nu este prezent la momentul întocmirii procesului-verbal sau atunci când, chiar dacă este prezent, acesta refuza să semneze de primire.

Citește continuarea pe www.avocatnet.ro