-

Plata pensiei de urmaş, condiţionată de prezentarea adeverinţei şcolare

Plata pensiei de urmaş pentru copiii în vârsta de peste 16 ani şi până la 26 de ani este condiţionată de prezentarea adeverinţei şcolare la începutul fiecărui an şcolar / universitar.

Pentru ca pensia lunii octombrie să nu fie oprită de la plată, toate adeverinţele ar trebui prezentate la Casa Judeţeană de Pensii Constanţa până la data de 22 septembrie 2020.
Elevii din ciclul preuniversitar dispun de timpul fizic necesar pentru obţinerea şi depunerea adeverinţelor la timp.
Studenţii, însă, riscă oprirea la plată a pensiei pentru luna octombrie 2020 - anul universitar începe la data de 01.10.2020 şi studenţii urmaşi sunt, evident, în imposibilitatea prezentării până la 22 septembrie 2020 a adeverinţei privind continuarea studiilor.
Pentru a exista continuitate la plată, într-o primă fază, studenţii au obligaţia să depună la casa de pensii până la 22 septembrie o declaraţie în acest sens, completată şi semnată olograf.
Ulterior, dar nu mai târziu de 25.10.2020, studenţii au obligaţia de a prezenta şi adeverinţa în original pentru anul universitar 2020 / 2021.
Formularul completat poate fi transmis în funcţie de preferinţa fiecăruia:
- prin Portalul CNPP
- pe e-mail la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
- prin fax la numărul 0241.484.445
- prin CN Poşta Română sau prin curier la adresa: Casa Judeţeană de Pensii Constanţa, str. Decebal, nr. 13C
Formularul se poate descărca de pe site-ul instituţiei: www.pensiiconstanta.ro

RADOR

Foto: Pixabay

Articole înrudite