-

INFOSTART: Programul de lucru flexibil este tot mai răspândit

Potrivit unui studiu, două treimi din angajaţi lucrează în afară spaţiului biroului principal, iar 50% dintre aceştia lucrează în afara biroului jumătate din săptămâna de lucru.

Toţi aceşti factori ar putea să aibă consecinţe serioase asupra pieţei imobiliare a firmelor. Potrivit specialiştilor, creşterea popularatităţii a programului de lucru flexibil se datorează, în primul rând, dezvoltării tehnologiei, proceselor de globalizare şi cerinţelor modificate ale angajaţilor, scrie portalul Privátbankár.

În sondajul de opinie realizat de grupul IWG au participat 96 de firme şi peste 18 mii de angajaţi. Potrivit răspunsurilor date de intervievaţi, 70% dintre angajaţi lucrează cel puţin o zi pe săptămână în afara birourilor tradiţionale ale companiilor, iar 53% lucrează astfel jumătate din săptămâna de lucru. Fiecare al 10-lea respondenţi (11%) lucrează toată săptămâna în afara biroului.

Potrivit sondajului de opinie, companiile au recunoscut că pentru angajaţi programul de lucru flexibil înseamnă beneficii substanţiale. Intervievaţii au fost de acord că datorită desfăşurării activităţii în afara spaţiului biroului creşte productivitatea muncii, competitivitatea şi cifra de afaceri. "Angajaţii, fie ei din Seattle, Singapore, Londra, Lagos sau fie din oricare colţi al lumii, nu mai sunt nevoiţi să îşi petreacă timpul într-un birou.

Am intrat deja într-o eră în care programul de lucru flexibil este acceptat atât de angajaţi, cât şi de companii. Este o schimbare majoră, globală, care va avea un efect însemnat şi asupra portofoliului imobiliar al firmelor", a subliniat fondatorul şi directorul grupului IWG, Mark Dixon.

Sursa: rador

Articole înrudite