-

Subvenţii pentru angajatorii care încadrează şomeri

Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Satu Mare prezintă informații utile privind subvențiile de care pot beneficia angajatorii, în conformitate cu legislația în vigoare.


Astfel, angajatorii care încadrează în muncă, pe durată nedeterminată, absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ, primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, o sumă în cuantum de 2.250 lei pentru fiecare absolvent încadrat.


Pentru angajarea pe o perioadă nedeterminată a șomerilor în vârstă de peste 45 de ani, şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale, şomeri de lungă durată sau tineri, subvenția acordată timp de 12 luni pentru fiecare persoană încadrată este de 2.250 lei, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin 18 luni.


De aceeași sumă beneficiază și angajatorii care încadrează în muncă şomeri care, în termen de 5 ani de la data angajării, îndeplinesc, conform legii, condiţiile pentru a solicita pensia anticipată parţială sau de acordare a pensiei pentru limită de vârstă.

Sursa: Rador

 

Articole înrudite