-

Lipsă de forţă de muncă calificată în judeţul Vaslui

În judeţul Vaslui tot mai mulţi angajatori atrag atenţia asupra faptului că nu găsesc muncitori calificaţi. În rândul celor aproape 12.000 de şomeri sunt prea puţine persoane care să cunoască o meserie.

Din acest motiv, Agenţia judeţeană pentru ocuparea forţei de muncă organizează periodic cursuri de recalificare gratuită. Participanţii au şi anumite facilităţi pe durata cursurilor, iar diplomele sunt recunoscute în ţările UE. 

Numărul şomerilor din judeţul Vaslui, susţin reprezentanţii Agenţiei judeţene de ocupare a forţei de muncă, este în scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În ultimele 12 luni s-au angajat 3200 de vasluieni, ceea ce a făcut ca numărul persoanelor aflate în evidenţă la agenţia de muncă să scadă în prezent sub 12.000. Cu toate acestea, rata şomajului în judeţ rămâne una ridicată în raport cu celelalte judeţe din ţară şi, mai mult decât atât, agenţii economici reclamă faptul că, în ciuda ofertelor de angajare, lipseşte forţa de muncă calificată. De aceea Agenţia judeţeană pentru ocuparea forţei de muncă Vaslui îi îndeamnă pe şomeri să participe la cursuri de recalificare: „Cursurile sunt gratuite pentru şomerii neindemnizaţi şi pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, înregistraţi în evidenţa noastră. Aceştia beneficiază pe perioada cursului de rechizite gratuite şi de decontarea transportului”. 

În cursul acestei luni, Agenţia judeţeană pentru ocuparea forţei de muncă Vaslui intenţionează să deschidă şapte programe de formare profesională.
La Vaslui patru cursuri, la Bârlad două şi în municipiul Huşi un curs de formare profesională, toate în meserii solicitate pe piaţa muncii.

RADOR

Articole înrudite