-

Chinezi prinşi muncind la negru, în județul Argeș

Doi cetăţeni din China au fost prinşi lucrînd ilegal în judeţul Argeş. Chinezii sunt obligaţi să părăsească România, potrivit unei decizii de returnare.

Documentul a fost emis de Serviciul pentru Imigrări al Judeţului Argeş. Cei doi cetăţeni au la dispoziţie 15 zile să părăsească ţara.

Este vorba de doi bărbaţi de 33 și respectiv 38 de ani. Aceştia nu aveau avize de muncă, emise de Serviciul de Imigrări, aşa cum prevede Ordonanţa de Urgenţă 25/2014, privind încadrarea în muncă a străinilor pe teritoriul României nici contracte de muncă, potrivit legislaţiei din România.

Chinezii sunt obligaţi să părăsească România după ce, în urma unui control au fost depistaţi că lucrau fără forme legale în Piteşti. Poliţiştii Serviciului pentru Imigrări al Judeţului Argeş au emis, pe numele celor doi, decizii de returnare de pe teritoriul României.

Potrivit documentului, chinezii sunt obligaţi să părăsească ţara în termen de 15 zile. De asemenea angajatorul a primit o amendă în valoare de 30.000 lei pentru muncă la negru.

Sursa: curier.ro
Sursa Foto: ziarulargeșenilor.ro

Citește și Sfatul medicului, pentru boli grave