-

Spania caută fermieri în România

Fermele de căpșuni din Peninsula Iberică sunt în căutare de forță de muncă. Oferă 800 de posturi prin intermediul Serviciului EURES din cadrul AJOFM Gorj.

În acest sens, va fi organizată, la începutul lunii decembrie, la Târgu-Jiu, bursa locurilor de muncă în domeniul agricol în Spania. Potrivit unui comunicat, angajatorul din Spania oferă 400 locuri pentru femei și 400 de locuri pentru cupluri, pentru munca sezonieră în agricultură pentru recoltarea căpșunilor, campania 2019.

Nu se solicită experiență, iar durata contractului de muncă este de aproximativ 3 luni, data estimată de angajare fiind 15 februarie 2019. Timpul de lucru va fi de 6,5 ore efectiv lucrate/zi, 40 de ore și 15 min/săptămână împărțite în 6 zile, iar ziua de odihnă nu este neapărat duminica.

„Angajatorul plătește transportul către Spania, contravaloarea acestuia urmând a fi recuperată din salariile pe care le va primi angajatul. Întoarcerea în România, la terminarea contractului, este suportată de angajator, transportul dus-întors fiind organizat de angajator printr-o firmă de transport”, se arată în comunicat.

Termenul limită pentru aplicare este 1 decembrie 2018. 

Sursă: Agerpres

Foto: gazetadespania.es