-

Precizări cu privire la pensionarea cadrelor didactice

Personalul didactic de predare, conducere, îndrumare şi control se pensionează la limită de varstă la data încheierii anului şcolar în care este îndeplinită vârsta standard de pensionare sau, dupa caz, în situaţia pensiei anticipate şi anticipate parţiale, la data încheierii anului şcolar în care este îndeplinită varsta standard redusă cu cel mult 5 ani, precizează reprezentanţii Casei de Pensii Constanţa, într-un comunicat de presă.

Astfel, cadrele didactice care au îndeplinit condiţiile de pensionare în cursul anului şcolar 2019-2020 pot depune dosarele de pensionare după încheierea anului şcolar, respectiv începând cu data de 01.09.2020.
"žReamintim pe această cale că operaţiunea de înregistrare a cererilor de deschidere a drepturilor de pensie (dosare noi) se poate realiza şi telefonic conform următoarei proceduri:
Cei care îndeplinesc condiţiile de înscriere la unul dintre tipurile de pensie prevăzute de lege (limită de vârstă, anticipată, anticipată parţială, invaliditate sau de urmaş) apelează unul dintre cele două numere de telefon de mai jos:
- 0241/484.434 - telefon direct
- 0241/484.433/tasta 5/tasta 1
Prin telefon funcţionarii Casei Judeţene de Pensii Constanţa vor solicita datele necesare înregistrării cererii în aplicaţia informatică.
Beneficiarii sunt rugaţi să pună la dispoziţia funcţionarilor datele solicitate, apelul telefonic reprezentând totodată acordul cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal în scopul înregistrării şi soluţionării cererilor.
Tot prin telefon va fi comunicat numărul de înregistrare al dosarului iar solicitanţii vor fi îndrumaţi cu privire la paşii de urmat în continuare. Nu în ultimul rând, cererile de înscriere la pensie pot fi înregistrate si pe Portalul Casei Naţionale de Pensii Publice. Modalităţile de înscriere la pensie descrise mai sus se adresează tuturor persoanelor care îndeplinesc condiţiile de pensionare"ś, se arată în comunicat.

Foto: Pixabay