Toată lumea îl folosește. Banalul obiect din bucătărie care cauzează cancer. Nimeni nu se aștepta
Poate că sună banal dar există un obiect în bucătăria noastră despre care specialiștii nu au o părere bună și susțin că sporește riscul de cancer.
22 Octombrie 2015, 04:15
Aparatele de gătit cu gaz sunt periculoase nu numai pentru ca de multe ori uitam sa le inchidem si putem risca un incendiu, ci si pentru ca ele sporesc riscul de cancer, conform cercetatorilor.
Cum s-a ajuns la această concluzie?
Oamenii de ştiinţă au descoperit faptul că gazul produce, în timpul preparării mâncărurilor, un fum cancerigen extrem de agresiv.
Acesta poate provoca apariţia cancerului la plămâni, la vezica biliară sau cancer de col uterin.
Unii cercetători au întărit ipoteza conform căreia persoanele nefumătoare de sex feminin au dezvoltat şi au murit de cancer la plămâni din cauza acestui fum.
Studiile făcute în Taiwan, au indicat faptul că riscul de cancer creşte direct proporţional cu numărul orelor petrecute gătind în preajma unui cuptor pe gaz.
De exemplu, în rândul bucătarilor din Taiwan, care inhalau ore în şir fumul rezultat de gazul ars, s-a observat frecvenţa ridicată a cancerului la plămâni.