-

Toată lumea îl folosește. Banalul obiect din bucătărie care cauzează cancer. Nimeni nu se aștepta

Poate că sună banal dar există un obiect în bucătăria noastră despre care specialiștii nu au o părere bună și susțin că sporește riscul de cancer.

Aparatele de gătit cu gaz sunt periculoase nu numai pentru ca de multe ori uitam sa le inchidem si putem risca un incendiu, ci si pentru ca ele sporesc riscul de cancer, conform cercetatorilor.

Cum s-a ajuns la această concluzie?

Oamenii de ştiinţă au descoperit faptul că gazul produce, în timpul preparării mâncărurilor, un fum cancerigen extrem de agresiv.

Acesta poate provoca apariţia cancerului la plămâni, la vezica biliară sau cancer de col uterin.

Unii cercetători au întărit ipoteza conform căreia persoanele nefumătoare de sex feminin au dezvoltat şi au murit de cancer la plămâni din cauza acestui fum.

Studiile făcute în Taiwan, au indicat faptul că riscul de cancer creşte direct proporţional cu numărul orelor petrecute gătind în preajma unui cuptor pe gaz.

De exemplu, în rândul bucătarilor din Taiwan, care inhalau ore în şir fumul rezultat de gazul ars, s-a observat frecvenţa ridicată a cancerului la plămâni.

Sursa: bewoman.ro

Save
Cookies - preferințele utilizatorului
Folosim cookie-uri pentru a vă asigura că veți obține cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă refuzați utilizarea cookie-urilor, este posibil ca acest site să nu funcționeze conform așteptărilor.
Accept
Nu accept
Află mai multe
Functional
Instrumente utilizate pentru a vă oferi mai multe funcții atunci când navigați pe site, acestea pot include partajarea socială.
PHP.net
Accept
Nu accept
Marketing
Set de tehnici care au ca obiect strategia comercială și în special studiul pieței.
Facebook
Accept
Nu accept
Vot
Vot
Accept
Nu accept