-

60 de idei pentru URĂRI DE FLORII și 60 de nume inspirate de flori

În fiecare an, de Florii, îi sărbătorim pe cei care au nume de floare (sau de copac, de pădure), dar știți exact care sunt numele pe care trebuie să le celebrați? Lilian, Suzana și Anton ar trebui de asemenea trecuți pe listă. 

Cel mai des întâlnit nume de floare din România este Viorica, pe care-l au 145.020 de femei. Urmează Florentina, nume pe care-l poartă 129.947 de femei şi Florica, 91.751. Alte 73.637 de românce au numele Camelia.

De asemenea, 336.793 de bărbaţi se numesc Florin, 145.673 sunt Viorel şi 54.608 Florian. Alţi 9.065 sunt Mugurel, iar 2.300 de bărbaţi se numesc Trandafir.

În cazul în care aveţi persoane dragi care poartă numele de Camelia, Cameluța, Margareta, Violeta, Viorela, Ghiocica, Lăcrămioara, Narcisa, Crina, Iris, Dalia, Anemona, Brânduşa sau, în cazul bărbaţilor, Viorel, Florin, Florian, Florentin, Florinel, Crin, Mugurel, Ghiocel trebuie să le trimiteţi un gând bun şi cum o puteţi face mai bine decât printr-un mesaj.

De asemenea, nume precum Liliana (care vine de la numele francez al crinului – Lily) intră în aceeași categorie. Ca și numele care țin de arbori și de pădure, precum: Silvia, Silviu, Silvana – de la latinul silva (pădure), Codrin, Codrina, Codruța, Stejărel, Anton, Antonia și Antonela – de la grecescul anthos (floare), Călin și Călina (de la o plantă cu fructe tămăduitoare numite căline), Crenguța, Crăița (numele unei flori zisă și crinișor), Fabia (care vine din faba, cuvântul latin pentru... fasole), Gențiana, Hortensia, Iasmina, Laura (de la laurus – dafin), Mălina, Mălin (de la un arbore numit mălin), Olivia și Oliviu (de la oliv – măslin), Romanița (mușețel), Rozalia, Suzana (crin, în ebraică), Tamara – palmier (în ebraică),

Pentru cei care nu au inspiraţie sau vor să trimită o urare specială celor care poartă nume de floare, vă dăm câteva idei de mesaje, sms-uri şi urări de Florii:

MESAJE DE FLORII pentru colegi, prieteni și familie
1. Aşa cum florile sunt semne ale primăverii, aşa este şi acest mesaj un semn ca ţin la tine! La Mulţi Ani!
2. De ziua numelui iti daruiesc toate florile din lume insotite de sanatate, fericire, multe bucurii si belsug! La Multi Ani!
3. O zi frumoasă este mâine, o zi frumoasă pentru ţine. O floare şi un sincer La Mulţi Ani! Să creşti mare şi frumoasă şi să fii şi sănătoasă.
4. Trandafirii pe care i-ai adunat în cununa vieţii tale, lasă-i astăzi să se împletească într-un buchet al împlinirii. Fie ca florile iubirii să-ţi împodobească viaţa şi să-ţi vezi împlinite toate dorinţele.
5, Îţi doresc o oră de linişte, o zi de pace, o săptămână de soare, un an de iubire, un veac de sănătate şi un mileniu de bani. La Mulţi Ani!
6. Dacă toată lumea îţi doreşte ca această zi să fie una minunată, eu îţi urez ca toate zilele ce urmează să fie pline de bucurii şi realizări, să-ţi umple sufletul de voie bună. La multi ani!
7. Să ai o zi frumoasă, ca o zi de primăvară. Să te bucuri de numele pe care-l porţi, să fii fericită, iubită şi zâmbitoare. La Mulţi Ani!
8. Apropiindu-se o mare zi de sărbătoare, ziua numelui tău, primeşte din partea mea multe urări de bine, sănătate, mult noroc şi împlinirea tuturor dorinţelor! Dumnezeu să te călăuzească în tot ceea ce faci. LA MULŢI ANI!
9. O zi frumoasă este mâine, o zi frumoasă pentru tine. O floare şi un sincer La Mulţi Ani! Să creşti mare şi frumoasă şi să fii şi sănătoasă.
10. De Florii, să se răsfrângă asupra ta bunătatea şi dragostea ce izvorăsc dintr-o inimă mare şi iubitoare.
11. Onomastică fericită! Ziua numelui să fie luminoasă şi să se prelungească în multe altele aducătoare de bucurii. LA MULŢI ANI!
12. Floare pura, floare sfanta, azi e ziua ta… soarele a aflat si el, luna… da si ea! Fericire le-a adus, mie… implinire, ca iubesc o stea divina cu nume de floare! La multi ani!
13. Flori frumoase să răsară-n calea ta, zile lungi şi fericire îţi doresc din partea mea. La mulţi ani de ziua numelui.
14. Pe o petală de lalea, La Mulţi Ani din partea mea, iar pe una de bujor, Te iubesc şi te ador! La mulţi ani!
15. Drumul vietii tale sa fie presarat cu flori: cu ghiocei ca sa iti pastrezi sufletul tanar si curat, cu trandafiri ca sa fii vesnic iubita si cu margarete pentru a-ti aminti mereu sa zambesti.
16. Ziua numelui să-ti fie plină de realizări şi să te bucuri mereu de orice lucru frumos din viaţa ta! La mulţi ani!
17. Din adâncul sufletului îţi urez un drum presărat cu bucurie, zâmbete, iubire şi fericire!
18. Nici toate florile din lume n-ar fi de ajuns să îţi demostreze cât de mult ţin la tine! La Mulţi Ani!
19. Această zi să îţi aducă atât de multe flori încât să te pierzi printre ele şi tot atâtea declaraţii de dragoste! Tu eşti singura mea floare de pe pământ!
20. Sper că drumul tău în viaţă să îţi fie presărat de inocenţa ghioceilor, de frumuseţea trandafirilor şi de gingăşia crinilor. La mulţi ani!
21. Să primeşti flori de ziua ta. Să înveţi de la fiecare floare să iubeşti, să fii tandră, să luminezi pe cei din jur, să-i laşi să te admire, să aduci bucurie şi sărbătoare. La mulţi ani!
22. Flori frumoase sa rasara-n calea ta, zile lungi si fericire iti doresc din partea mea.
23. Să ai o zi frumoasă, că o zi de primăvară. Să te bucuri de numele pe care-l porţi, să fii fericită, iubita şi zâmbitoare. La Mulţi Ani!
24. La multi ani de ziua numelui!Fiind o zi de sarbatoare crestineasca, nu-mi vine decat sa ma gindesc la Dumnezeu si sa-l rog sa ocroteasca familiile noastre si pe cei dragi ai nostri, oriunde s-ar afla, si sa binecuvinteze vremurile si lumea in care traim.
25. Motoceii sa va intre in casa cu mult belsug si spor in toate!

SMS-URI DE FLORII
26. Aşa cum florile sunt semne ale primăverii, aşa este şi acest mesaj un semn ca ţin la tine! La Mulţi Ani!
27. Eşti cea mai frumoasă dintre toate florile de pe Pământ! La Mulţi Ani!
28. Deoarece reprezinţi pentru mine frumuseţea unei orhidei, gingăşia unui ghiocel şi parfumul unui trandafir, îţi urez un sincer „La Mulţi Ani!”
29/ Nicio floare nu se compară cu frumuseţea ta! La Mulţi Ani!
Nici toate florile din lume n-ar fi de ajuns să îţi demostreze cât de mult ţin la tine! La Mulţi Ani!
30. De Florii, să se răsfrângă asupra ta bunătatea şi dragostea ce izvorăsc dintr-o inimă mare şi iubitoare.

MESAJE DE FLORII PERSONALIZATE
31. Se apropie Duminica Floriilor, în care peste un milion de români îşi sărbătoresc ziua numelui. 32. Dacă vrei să spui unei persoane dragi „La Mulţi Ani”, însă eşti în pană de idei, îţi dăm o mână de ajutor! Iată câteva mesaje pe care pe care le poţi trimite de Florii:
33. Îţi doresc să fii mereu la fel de frumoasă, gingaşă şi delicată precum o floare! La Mulţi Ani!
34. Eşti cea mai preţioasă floare a vieţii mele! La Mulţi Ani!
35. De ziua ta, toate florile din lume să îţi ureze „La Mulţi Ani!”
36. Eşti persoana care mi-a luminat viaţa şi mi-a încălzit sufletul! La Mulţi Ani!
F37. rumuseţea trandafirilor şi gingăşia narciselor pălesc în faţa ta! Eşti cea mai preţioasă floare! La Mulţi Ani!
38. Cerul se înseninează de fiecare dată când păşeşti afară, vântul adie domol, iar păsările ciripesc de îndată ce te văd pe tine! La Mulţi Ani, floarea mea iubită!
39. În ziua dedicată şie, floarea vieţii mele, îţi zic un călduros „La Mulţi Ani!”
40. Fie ca viaţa ta să se umple de căldura, lumina şi dragostea pe care mi le-ai oferit mie! La Mulţi Ani, floarea mea iubită!

MESAJE de FLORII PENTRU CEI DRAGI
41. Florii alese si zile senine, saptamana patimilor sa te tina in leagan de flori si lumina curata DUMNEZEIASCA.
42. Dintr-o lume plină de flori tu eşti trandafirul meu şi vreau să rămâi mereu. La mulţi ani!
43. Drumul vieţii tale să fie presărat cu flori, ghiocei ca să îţi păstrezi sufletul tânăr şi curat, trandafiri ca să fii veşnic iubită şi margarete pentru a-ţi aminti mereu să zâmbeşti. Eşti cea mai aleasă floare între flori!
44. Există flori în grădina mea, există flori în parc, dar nimic nu este mai frumos decât atunci când buzele noastre se întâlnesc în întuneric! Eşti cea mai frumoasă floare a mea!
45. Să primeşti flori de ziua ta, Să înveţi de la fiecare floare să iubeşti, să fii tandră, să luminezi pe cei din jur, să-i laşi să te admire, să aduci bucurie şi sărbătoare. La mulţi ani!
46. Totul pe lume se schimbă, doar florile se deschid în fiecare primăvară; pentru că eşti minunată, toate florile din lume îţi urează la mulţi ani!
47. Această zi să îţi aducă atât de multe flori încât să te pierzi printre ele şi tot atâtea declaraţii de dragoste! Tu eşti singura mea floare de pe pământ!
48. Pentru că eşti minunată, toate florile din lume urează “la mulţi ani!” unei alte flori.
49. Această zi este dedicată celui mai frumos lucru din lume: unei flori. La mulţi ani!
50. Aş vrea de aici să vii, în alte lumi senine, în dimineaţa de Florii, să mă cunun cu tine.
51. La mulţi ani, sănătate şi fericire! Să ciocnim un păhărel, celebrând un “Floricel”.
52. Eşti cea mai frumoasă floare dintre flori şi te iubesc enorm!
53. Dintr-o lume plină de flori tu eşti trandafirul meu şi vreau să rămâi mereu. La mulţi ani!
54. Îţi doresc ca această zi minunată de primăvară să fie urmată de altele mult mai frumoase şi mai deosebite, pline de bogăţie sufletească şi nu numai. La mulţi ani!
55. O zi frumoasă începe cu o floare. Viaţa este frumoasă pentru că tu exişti. La mulţi ani!
56. La muţi ani floricica mea! Să fii întotdeauna la fel de înfloritoare şi minunată!
57. Te iubesc floricel şi îţi doresc un la mulţi ani frumuşel!
58. Flori frumoase să răsară-n calea ta, zile lungi şi fericire îţi doresc din partea mea. La mulţi ani de ziua numelui!
59. Îţi doresc să mergi pe un drum numit viaţă, să te împiedici de un ciob numit noroc, să cazi într-o prăpastie numită fericire şi să culegi o floare numită iubire! La mulţi ani!
60. La mulţi ani! Îţi mulţumesc că m-ai învăţat să cred în lucrurile mărunte şi să mă bucur cu tot sufletul de bogăţia culorilor vieţii.

Articole înrudite