-

Sunteţi superstiţioşi? 7 obiceiuri care atrag succesul şi prosperitatea de partea voastră!

Trăim toţi cu speranţa ca viaţa să ne fie presarată cu noroc şi să fie lipsită de griji. Tradiţia noastră populară este plină de obiceiuri legate de noroc, menite să îmblânzească soarta celor mai puţin înzestraţi în această privinţă.

Se spune că norocoşi sunt cei cărora le plouă la nuntă, cei care au mai multe cuiburi de rândunele la casă sau cei cărora le iese păr alb de timpuriu.

Iată care sunt obiceiurile pe care trebuie să le urmaţi pentru ca norocul, succesul şi prosperitatea să vă urmărească tot timpul:

1. Dimineața, când te ridici din pat, pune jos piciorul drept în primul rând, și apoi stângul. Și nu căuta niciodată al doilea papuc, în timp ce primul este deja încălțat. Mai întâi găsește-i pe ambii, apoi încalță-te!

2. Nu lăsa niciodată pe masă bucăți de pâine nemâncată, dacă vrei să ai parte de fericire. O bucată de pâine, chiar și uscată, nu se va arunca la gunoi, ci se va da drept hrană păsărilor sau animalelor, dacă vrei ca prosperitatea să îşi facă loc în casa ta.

3. Nu da niciodată banii mărunți săracilor, cei primiți ca rest de la cumparat pâine sau sare, căci riști să cazi în sărăcie. De asemenea, nu
dona ultimul mărunțiș, rămas în portmoneu.

4. Nu mânca sau bea apă dintr-o farfurie sau cană stricată sau crăpată dacă nu vrei să fii lipsit de succes, bunăstare și prosperitate. Vesela
spartă e ghinion și viața se poate fisura.

5. Dacă dorești să ai mereu bani și să nu cunoști nevoi, niciodată nu transporta banii într-un tub, nu număra banii din pușculiță și niciodată
nu pune geanta pe podea.

6. Dacă succesul ți-a întors spatele, presară sare pe toate pervazurile din casa ta. Las-o atâta timp până când norocul nu se întoarce. După
asta, ia mătura și strânge-o toată, fără să o atingi cu mâinile, pune-o într-un pachet și du-o departe de casă sau îngroap-o.

7. Când îți cumperi un portmoneu nou, pune acolo pentru o vreme o bijuterie scumpă din aur. Va aduce o mulțime de bani și multă avere.
Pune în portmoneul în care ții banii frunze de mentă și un praf de scorțișoară, pentru ca să banii să se înmulţească.

Sursa foto: Pixabay