-

Se apropie termenul limită de depunere a declaraţiei unice

Se apropie termenul limită până la care persoanele care realizează venituri, altele decât cele obţinute din salariu, trebuie să depună declaraţia unică.

Cei care nu depun acest document până mâine inclusiv riscă amenzi între 50 şi 500 de lei. Inspectorii ANAF din Sălaj îi îndeamnă pe contribuabili să opteze pentru varianta online, pentru a evita astfel să stea la cozi, la ghişeele administraţiilor financiare.

Utilizarea spaţiului virtual este avantajoasă pentru contribuabili - spun inspectorii ANAF. Pe lângă faptul că dvs veţi putea depune în acel spaţiu privat virtual declaraţii, veţi putea obţine şi o multitudine de informaţii, un certificat de atestare fiscală, un cazier fiscal, o adeverinţă, toate le veţi putea depune ca şi solicitări în acest spaţiu privat virtual, urmând ca tot prin acest canal să obţineţi răspunsuri.

Nu vă mai deplasaţi la organul fiscal. Economisiţi timp. Este un serviciu gratuit, este un serviciu pus la dispoziţie 24 de ore din 24.

Declaraţia unică poate fi depusă şi în format tipărit direct la registratura administraţiilor fiscale sau prin poştă, prin scriitoare recomandată cu confirmare de primire.

Sursa: rador

Articole înrudite

 • ANAF va avea acces la toate conturile românilor începând din 11 ianuarie

  Băncile trebuie să trimită de marți, 12 ianuarie a.c., la Agenția Națională de Administrare Fiscală, toate datele despre conturile deschise de persoanele fizice sau juridice, potrivit unei ordonanțe de urgență care transpune în legislația națională o directivă europeană.

 • Chestionarele de stabilire a rezidenței fiscale se pot depune electronic

  Agenţia Naţională de Administrare Fiscală informează contribuabilii persoane fizice care sosesc/pleacă în/din România pentru o perioadă ce depăşeşte în total 183 de zile, pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive, că pot depune electronic chestionarele de stabilire a rezidenței fiscale.

 • Declaraţia Unică a fost modificată. Detalii, aici

  ANAF a anunţat că a modificat Declaraţia Unică, astfel încât să permită accesarea bonificaţiilor de până la 10 la sută celor care achită impozitele sau contribuţiile până la sfârşitul acestei luni.

 • S-a modificat declaraţia unică pentru persoane fizice

  În contextul pandemiei de coronavirus, schimbările şi modificările legislative au ţinut capul de afiş în mai toate domenile vieţii noastre.Organizarea vieţii de zi cu zi a fost supusă transformărilor în mod neaşteptat şi fulgerător.

 • Termenul pentru depunerea Declarației unice s-a prelungit

  Persoanele care obţin venituri din activităţi independente, drepturi de proprietate intelectuală, agricultură, chirii, câştiguri de capital şi alte forme de venituri vor primi bonificaţii de până la 10% dacă vor achita impozitele sau contribuţiile până la 30 iunie, noul termen de depunere a declaraţiei unice, informează Ministerul Finanţelor Publice.