-

Doar 27% din localităţile din ţară sunt racordate la sistemul naţional de gaz

Vești deloc bune pentru sătenii bistrițeni care așteaptă și speră de ani de zile să- și încălzească locuințele pe timp de iarnă cu gaz metan.

Doar 27% din localităţile din ţară sunt racordate la sistemul naţional de gaz, și din păcate numai 204 localităţi sunt în plan încă din 2003 să se extindă această reţea cu suport din partea statului, însă, în unele localităţi, nici la ora actuală nu au fost implementate proiectele, transmite Viorel Grosu, corespondent Radio Antena Satelor.

Din cele 204 de contracte de concesiune privind distribuirea de gaze naturale pe care le are Ministerul Energiei, niciunul nu vizează vreo localitate din județul BN.

În 25 august 2017, ministrul Energiei de atunci, Toma Petcu a venit în vizită de lucru în Bistrița-Năsăud pentru a discuta cu autoritățile despre alimentarea cu gaz a localităților care nu au rețele și extinderea rețelelor de electricitate în zonele cu potențial de dezvoltare din județ.

Conducerea județului, primari de pe Valea Bârgăului, directori din firme şi unităţi subordonate Ministerului Energiei au participat la o întâlnire pe care ministrul Energiei, Toma Petcu, a avut-o la Instituţia Prefectului cu cei implicaţi în proiectul “Introducerea gazului metan pe Valea Bârgăului.

Un mare efort financiar depun sătenii bistrițeni pe timp de iarnă. Un an întreg adună bani pentru a și cumpăra lemnele necesare in condițiile in care acestea sunt tot mai scumpe.

Articole înrudite