-

Se apropie termenul limită până la care se poate solicita restituirea taxei auto

31 august este ultima zi în care se mai poate solicita restituirea taxei auto. Se restituie toate taxele încasate de către statul român, indiferent de denumirea sub care acestea au activat din 2007.

Este vorba de taxa de primă înmatriculare, timbrul de mediu, taxa specială pentru autovehicule sau taxa de poluare.

Factura totală pentru statul român se ridică la 1,5 miliarde de euro, sumă ce trebuie restituită celor care au plătit taxa auto timp de 10 ani, din 2007.

Consultanții fiscali recomandă atenție la completarea cererii, astfel încât datele să fie corecte. De asemenea, aceștia avertizează că pot exista diverse situații în care Fiscul ar putea cere documente suplimentare.a

Termenul de 31 august a fost impus anul trecut, după ce România a fost condamnată la Curtea Europeană de Justiție. Instanța europeană a decis că statele Uniunii Europene au dreptul de a introduce taxe, dar că modul de implementare ales de autoritățile române a fost discriminatoriu, pentru că unii contribuabili erau obligați să plătească, în vreme ce alții nu.

De asemenea, taxa era în anumite cazuri chiar mai mare decât valoarea mașinii.

România a fost condamnată în cauza Vasile Budișan vs AJF Cluj, ceea ce a determinat Guvernul să implementeze o procedură de restituire.

Citeste mai mult pe RTV.NET

Articole înrudite