-

Târgul săptămânal de la Pitești va fi închis

Decizia a fost luată de Primăria Municipiului Pitești, care îl are în administrare. Autoritatea a anunțat că târgul din marginea orașului, situat în vecinătatea comunei Bradu va fi închis până la sfârșitul lunii martie.

Târgul este cel mai mare din județul Argeș și unul dintre cele mai mari din țară.

Aici vin să-și vândă marfa sau să cumpere diverse produse, de la cereale, produse animaliere, utilaje pentru agricultură, casă și grădină ori de uz gospodăresc până la tractoare sau mașini agricole sau de transport, cetățeni din județul Argeș dar și din județele învecinate precum: Olt, Teleorman, Vâlcea, Dâmbovița dar și mai de departe cum ar fi Brașov sau Harghita.

Conform recomandărilor făcute de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență în contextul epidemiei de coronavirus Covid 19, Primăria Pitești a decis suspendarea, până la data de 31 martie 2020, a activităților care au loc la final de săptămână în cadrul Târgului Săptămânal, având în vedere că, în timpul weekendului, zona este tranzitată de foarte mulți oameni, comercianți și vizitatori, numărul acestora variind între 6.000 și 8.000 de persoane.

Durata suspendării activității Târgului Săptămânal pe timp de weekend poate fi prelungită, în funcție de modul cum evoluează situația actuală la nivel național, transmite Primăria Pitești.

Sursa: Constantin Pasol

Foto: pixabay.com

Articole înrudite