-

Ce șanse au bolnavii cu afecțiuni hepatice să aibă acces la tratament, în perioada pandemiei

Accesul la tratament pentru persoanele cu afecţiuni hepatice este greoi. Preşedintele Asociaţiei Pacienţilor cu astfel de afecţiuni, Marinela Debu, a declarat că mulţi bolnavi nu au reuşit să-şi facă o programare la medic.

Ce șanse au acești bolnavi să acceseze la timp tratamentul de care au nevoie?

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Adela Cojan, a afirmat că în acest moment au fost făcute demersurile pentru ca 17.600 de pacienţi cu hepatita C să poată beneficia de tratament. Adela Cojan:„Începând cu data de 1 iunie a acestui an sunt îndeplinite toate cerinţele legale, avem inclusiv protocoale specifice şi formularele sunt deja elaborate pentru pacienţii adulţi care pot fi incluşi în tratamentul antiviral, atât pacienţii cu ciroză hepatică, cât şi cei fără ciroză hepatică. Avem pe site-ul /CNAS/ toate informaţiile necesare, atât pentru pacienţi, cât şi pentru medicii curanţi, referitoare la includerea în tratament a pacienţilor eligibili.”

Medicul Adrian Marinescu, de la Institutul "Matei Balş" din Bucureşti, a declarat că spitalul nu poate primi în acest moment pacienţii cu hepatita C şi că acest lucru s-ar putea întâmpla peste aproximativ o lună”.

RADOR
Foto: Pixabay

Articole înrudite