-

„Descoperă Dunărea” - Concurs Online

Administraţia Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) a început derularea proiectului de responsabilizare socială "Descoperă Dunărea".

Acesta se desfăşoară la nivel naţional şi este coordonat de Administraţia Naţională "Apele Române". Scopul proiectului este acela de a stimula copiii şi adulţii să petreacă cât mai mult timp în natură, lângă un curs de apă, lac sau la malul mării, creând opere inedite, care ulterior vor fi premiate. În cadrul proiectului, care este unul online, prietenii naturii sunt invitaţi să participe la un concurs inedit. Acest concurs se adresează tuturor copiilor de vârstă şcolară din România dornici de aventură în natură.
Ce trebuie să faceţi pentru a lua parte la acest concurs? Acolo unde găsiţi un curs de apă, un lac sau chiar pe malul mării creaţi un tablou sau un personaj preferat folosind crengi, beţe, pietre, frunze sau materiale reciclabile precum hârtie, sticlă sau plastic. Fotografiaţi lucrarea şi trimiteţi poza pe adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., menţionând numele autorului, vârsta şi localitatea de reşedinţă.
Imaginile vor fi postate pe pagina de facebook "Descoperă Dunărea", şi vor aştepta aprecierile vizitatorilor. Primele cincizeci de imagini aflate în top-ul aprecierilor vor fi răsplătite cu ghiozdane complet utilate. Termenul limită este 11 septembrie, dar cu cât veţi trimite mai repede lucrările, cu atât vă vor creşte şansele de a strânge mai multe aprecieri.
Aşa cum Dunărea adună 120 de cursuri de apă, la fel şi proiectul "Descoperă Dunărea" îşi propune să adune ideile şi iniţiativele tinerilor din toată ţara.
Momentan, la nivelul judeţului Timiş, partenerul care ne va susţine proiectul, prin implicare şi mediatizare, este Asociaţia CRIES, din Timişoara. ABA Banat aşteaptă şi alţi susţinători din întreg Banatul, care să-şi manifeste şi prin acest sprijin grija faţă de mediu şi apă.
"Descoperă Dunărea" este un proiect inspirat de evenimentul "Danube Art Master" iniţiat de către Comisia Internaţională pentru Protecţia Fluviului Dunărea. Evenimentul, aflat la a opta ediţie, este organizat la nivelul celor zece ţări dunărene şi anume: Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Serbia, România, Bulgaria, Republica Moldova şi Ucraina.

RADOR
Foto: Pixabay

 

Articole înrudite