-

Pensionarii care îşi schimbă domiciliul trebuie să informeze Casa de Pensii

Pensionarii care îşi schimbă domiciliul trebuie să anunţe din timp casele judeţene de pensii şi să îşi obţină noul act de identitate, pentru a evita situaţiile în care banii nu ajung la noua adresă, ori chiar se suspendă plata acestora.

"Cel mai important lucru pe care trebuie să-l facă este să schimbe cartea de identitate cu mutaţie sau viză de flotant la noua adresă. Persoanele care primesc pensia pe card primesc taloanele de pensie la adresa de domiciliu. Prin urmare, chiar dacă pensia este virată în continuare pe card, pentru ca taloanele de pensie să poată veni la adresa nouă de domiciliu, este necesar din nou să se prezinte la sediul instituţiei noastre fie personal, fie să ne trimită pe e-mail sau prin poştă o cerere însoţită de copia actului de identitate în care să precizeze că s-a schimbat domiciliul fie în cadrul judeţului Constanţa, fie în alt judeţ, pentru ca noi să putem efectua demersurile necesare", a explicat Kristina Mutiş, purtătorul de cuvânt al Casei Judeţene de Pensii Constanţa.
Pentru a intra în posesia tranşelor din pensie care nu au mai fost primite din motivele menţionate, beneficiarii trebuie să se adreseze caselor de pensii cu o cerere în acest sens.

RADOR
Foto: Pixabay

Articole înrudite