-

Rata de infectare, indicator pentru redeschiderea restaurantelor, cinematografelor şi sălilor de teatru

Rata de infectare este un indicator important şi în stabilirea zonelor în care se vor redeschide restaurantele la interior, dar şi cinematografele şi sălile de teatru.

Evaluarea va fi făcută marţi, 1 septembrie a.c., când autorităţile urmează să decidă şi să anunţe şi condiţiile în care aceste unităţi îşi pot relua activitatea.

În funcţie de această evaluare a situaţiei epidemiologice se va şti dacă sunt localităţi în care restaurantele vor fi în continuare închise.

Se poate întâmpla acest lucru în zonele în care se înregistrează mai mult de 1,5 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, raportat la ultimele 14 zile.

Potrivit unei statistici întocmite de www.graphs.ro, o platformă care centralizează şi analizează datele oficiale, în momentul de faţă niciun judeţ nu trece de această rată.

Cel mai mare indice, de 1,37, se înregistrează, astăzi, în judeţul Brăila. Urmează Prahova cu 1,3 şi Bucureşti cu 1,13. La polul opus sunt judeţele Botoşani cu 0,19 şi Harghita – 0,21.

Rata poate varia, însă, de la o localitate la alta în interiorul unui judeţ.

De la această regulă vor fi, totuşi, exceptate restaurantele din interiorul hotelurilor, unde turiştii pot lua masa chiar dacă în localitate se depăşeşte această rată de infectare – după cum a explicat, zilele trecute, ministrul sănătăţii Nelu Tătaru.

Sursa: radio romania actualitati

Foto: pixabay

Articole înrudite