-

Restaurantele de pe teritoriul a 10 comune din Argeș rămân închise

Mai multe localități din Argeș nu vor beneficia de măsurile de relaxare instituite din data de 1 septembrie 2020.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Argeș a adoptat o hotărâre cu măsuri de relaxare.

Printre acestea se regăsesc măsuri precum reluarea activităților cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturi alcoolice și nealcoolice de tipul restaurantelor și cafenelelor în interiorul clădirilor în tot județul Argeș.

Excepție fac zece unități administrativ teritoriale din Albeștii de Muscel, Arefu, Bughea de Jos, Căteasca, Cepari, Dragoslavele, Mărăcineni, Poienarii de Argeș, Teiu și Tigveni.

În aceste comune, incidența cumulată a cazurilor de Covid-19 din ultimele două săptămâni a fost mai mare de 1,5/1000 de locuitori.

Cei mai afectați sunt antreprenorii de pe Transfăgărășan, care aparțin de comuna Arefu. Și asta pentru că în satele comunei sunt trei familii izolate la domiciliu ca măsură preventivă împotriva infectării cu Covid.

Așadar, unitățile turistice aflate pe Transfăgărășan la o distanță de 3 până la 60 km de vatra satului nu-și pot redeschide restaurantele.

Programul de lucru cu publicul al acestor operatori economici nu poate începe înainte de ora 6.00 și nu se poate prelungi după ora 24.00, ultima comandă putând fi preluată cel târziu la ora 23.00.

De asemenea, s-a dispus deschiderea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare din Județul Argeș, cu excepția celor aflate în comunele precizate anterior.

Totodată, va fi permisă desfășurarea activității cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc cu excepția celor aflați în localitățile precizate mai sus.

Administratorii societăților comerciale în care se desfășoară activitățile vor asigura monitorizarea permanentă a respectării de către personalul de deservire și de către clienții aflați în incintele destinate acestor activități, a tuturor măsurilor de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, potrivit legii.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va actualiza, săptămânal, rata de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile pe baza documentației prezentată în acest sens de către conducerea Direcției de Sănătate Publică Argeș.

Toate aceste măsuri au intrat în vigoare la 1 septembrie 2020.

Sursa: Constantin Pasol

Foto: pixabay

Articole înrudite