-

Platformă online, destinată pacienţilor cu boli rare din România

Pacienţii cu boli rare au la dispoziţie o platformă online prin intermediul căreia pot avea acces la consultaţii virtuale, dar şi la consiliere psihologică.

Preşedinta alianţei naţionale a pacienţilor care suferă de aceste afecţiuni, Dorica Dan, spune că un astfel de mijloc era necesar, în condiţiile în care în această perioadă de pandemie mulţi bolnavi se tem să meargă la spital deşi au nevoie de continuitate în tratament.
Dorica Dan: Ne-am gândit să creionăm o platformă online pentru pacienţii cu boli rare, pentru consultaţii online, pentru asigurarea continuităţii intervenţiei terapeutice, pentru consiliere psihologică şi socială, pentru organizarea de grupuri terapeutice de suport, dar şi pentru instruire. Ne-am propus ca până la sfârşitul anului să ajungem online cel puţin la 150 de beneficiari, şi deja avem peste 60 de beneficiari care au fost în serviciile noastre online, pentru că a fost o perioadă de testare începând cu luna iunie. Sigur, platforma respectă cerinţele GDPR. Încercăm să răspundem şi nevoilor pacienţilor care sunt vorbitori de limba engleză, deci putem să organizăm şi grupuri pentru pacienţi din diverse ţări dacă limba pe care o vorbim va fi engleza şi am prezentat această ofertă şi la reţeaua noastră ITHACA la nivel european şi sperăm să demarăm şi astfel de activităţi.”

RADOR

Foto: Pixabay

Articole înrudite