-

Starea de alertă a fost prelungită cu 30 de zile. Măsurile pentru votare

Guvernul a aprobat hotărârea privind prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, începând de marți.

Documentul prevede o serie de măsuri referitoare la derularea campaniei electorale la ziua votării, precum și norme care permit desfășurarea mitingurilor și a demonstrațiilor în limita a 100 de persoane, cu respectarea regulilor sanitare, a spus la finalul ședinței executivului secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat.

Cetățenii care se vor prezenta la urne în data de 27 septembrie trebuie să se dezinfecteze, atât la intrarea, cât și la ieșirea din secțiile de votare.

În ceea ce priveşte urna mobilă, aceasta se va deplasa mai întâi la persoanele sănătoase, dar netransportabile, și apoi la cele aflate în izolare sau carantină.

Românii din diaspora vor putea să voteze la alegerile parlamentare si în acest an timp de două zile: sâmbătă şi duminică, iar numărul de susţinători necesari depunerii candidaturilor se înjumătăţeşte, au hotărât deputaţii, modificând astfel legislaţia referitoare la scrutinul parlamentar din 6 decembrie.

Alegătorii care se află în fața secției de votare sau care așteaptă la rând vor putea vota până cel târziu la ora 24:00.

De asemenea, a fost crescut numărul reprezentanţilor în secţiile de votare, de la şapte la opt.

Sursa: radio romania actualitati

Foto: pixabay

Articole înrudite