-

Poluarea aerului și infrastructura rutieră, cele mai importante probleme urbane

Serviciile de sănătate, poluarea aerului și infrastructura rutieră sunt cele mai importante trei probleme urbane. Datele reies dintr-un sondaj la care au participat peste 13.000 de locuitori din 41 de localități urbane din România.

Sondajul este primul barometru urban din istoria României, dezvoltat în cadrul proiectului de elaborare a Politicii Urbane a României, derulat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației și Banca Mondială, în cadrul unui acord de asistență tehnică.

Barometrul s-a axat pe calitatea vieții urbane și a fost derulat în perioada 1 iulie – 15 august 2020.

Conform acestuia, cel mai ridicat nivel de satisfacție generală față de orașul în care locuiesc repondenții este înregistrat în centrele urbane din Regiunea Centru (87%), iar cel mai scăzut în orașele din Sud-Muntenia (74%).

În 9 orașe, nivelul de satisfacție depășește 90%: Cluj-Napoca (97%), Oradea (96%), Alba Iulia (95%), Brașov, Drobeta Turnu Severin (94%), Timișoara, Sighișoara (92%), Slatina și Iași (90%).

Infrastructura educațională și de siguranță publică, precum și disponibilitatea magazinelor sunt aspectele care înregistrează nivelurile cele mai ridicate de satisfacție în mediul urban.

Pe ultimele locuri, în ierarhia aprecierii facilităților și infrastructurii urbane, se situează serviciile de sănătate și starea străzilor, urmate de activitatea administrației publice în domeniul urbanismului.

Detalii suplimentare despre subiect pot fi aflate AICI

Foto: pixabay

Articole înrudite