-

O nouă Unitate de Primiri Urgențe în lucru la Bistrița

Aproximativ 1.500 metri pătrați va avea noua Unitate de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Bistrița-Năsăud, lucrările fiind în grafic.

Pacienții vor beneficia de aparatură medicală de ultimă generație și va reduce semnificativ timpii de așteptare, va facilita accesul persoanelor cu dizabilități, prin crearea infrastructurii necesare (lift, rampe de acces) și va crește calitatea actului medical.

Investiția în reabilitarea, modernizarea și extinderea Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița se ridică la circa 2 milioane de euro, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Lucrările sunt executate de asocierea dintre două companii, una pentru lucrările de construcții, instalații interioare: electrice, sanitare, HVAC, PSI și cealaltă pentru instalații de fluide medicale.

Durata contractului este de 11 luni și va fi un salt  în ceea ce privește spațiul destinat UPU, mai exact de la 280 mp cât avea vechiul sediu, la 1414 mp.

Sursa: Viorel Grosu

Foto: pixabay

Articole înrudite