-

Vaccinarea în masă a populației se va produce „la primăvară”

Reducerea ușoară a răspândirii noului coronavirus înregistrată în ultima săptămână este unul din primele efecte al măsurilor recente impuse de autorități, spune preşedintele Klaus Iohannis.

El a îndemnat populația să respecte cu strictețe regulile de siguranță sanitară și în această minivacanță și, în general, până la sosirea vaccinului.

În prima etapă de imunizare vor intra cadrele medicale și persoanele vulnerabile, iar vaccinarea în masă a populației se va produce, cel mai probabil, la primăvară, a precizat preşedintele Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis: Este destul de probabil ca primele tranșe de vaccin să vină la începutul anului viitor. Va continua livrarea tranșelor, până când vor fi toate livrate, însă vaccinarea în masă se va produce probabil în primăvară.

Deci putem să ne gândim că, undeva la începutul anului, ianuarie-februarie, în cea mai bună variantă, încă o dată, în cea mai bună variantă, încă nu există niciun vaccin aprobat, dar se pare că este aproape, va începe cu personalul medical, se va merge mai departe în tranșe și poate, până la sfârșitul primăverii, să terminăm prima rundă de vaccinare și pentru toată lumea.

Sursa: radio romania actualitati

Foto: pixabay

Articole înrudite