-

Aproximativ 300 de centre de vaccinare, la nivel naţional

Aproximativ 300 de centre de vaccinare funcționează în întreaga țară, iar numărul acestora va continua să crească pe măsură ce vor veni noi doze.

În mai multe județe autoritățile locale au anunțat că începând de astăzi vor putea fi imunizați zilnic mai mulți doritori, prin deschiderea unor noi puncte.

În capitală, oamenii pot fi vaccinați împotriva COVID și la primele două centre, cu 10 puncte de vaccinare, amenajate în cadrul Romexpo.

În județul Bistrița Năsăud funcționează două centre în care sunt administrate zilnic 180 de vaccinuri. Angajații din două instituții - Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă și Casa Județeană de Asigurări de Sănătate - dau dovadă de cel mai mare interes pentru imunizare. Peste 70% dintre ei sau în scris - după cum transmite corespondenta RRA Cristiana Sabău.

Peste 17.000 de persoane cu boli cronice din Bistrița Năsăud se pot vaccina în această etapă.

-: Toata familia suntem cu boală cronică; toți patru.
-: Noi am prezentat buletinul la medicul de familie și pe urmă s-a făcut încărcarea pe platformă.

Cel mai mare interes pentru vaccinare îl au angajații Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă și ai Casei Județene de Asigurări de Sănătate, care s-au înscris în proporție de peste 70%.

-: Pentru noi este simplu să dorim să ne vaccinăm, pentru că măsurile pe care le luăm pentru a nu contacta virusul sunt destul de multe.

Deocamdată, în județ sunt administrate 180 de doze zilnic, în două centre. Unul funcționează la Policlinica Bistrița.

Ștefan Pop, medic coordonator: Din punct de vedere epidemiologic, ca să aibă succes, ar trebui să se vaccineze cât mai multă lume, în cât mai scurt timp. Deocamdată suntem limitaţi şi noi de numărul de vaccinuri pe care le-am primit.

Pe măsură ce se vor primi mai multe doze, vor fi deschise centre de vaccinare şi în alte localităţi din judeţ.

Sursa: radio romania actualitati

Foto: pixabay

Articole înrudite