-

Aproape 50% dintre maşinile controlate de RAR în 2020 „prezentau deficiențe”

Peste 16.000 de certificate de înmatriculare au fost retrase anul trecut, în urma controalelor efectuate de RAR, au fost imobilizate 147 vehicule și 269 ITP-uri au fost anulate.

Aproape jumătate dintre maşinile controlate anul trecut în trafic prezentau deficienţe tehnice majore sau periculoase a anunţat Registrul Auto Român.

Astfel, din 64 000 de autoturisme verificate în toată ţara, 45 % avea probleme tehnice şi au fost declarate neconforme pentru 17 000 de maşini fiind reţinute Certificatele de Înmatriculare (taloane) iar în cele mai grave cazuri s-a dispus imobilizarea respectivelor autovehicule.

Cele mai multe probleme constatate au fost la sistemele de iluminare- semnalizare, peste un sfert, respectiv 22 % la emisiile poluante. De asemenea, peste 3000 de maşini aveau probleme majore la sistemul de frânare, prezentând pericol iminent de accident.

Aceste controale sunt efectuate împreună cu Poliţia Rutieră exclusiv pentru maşinile de până la 3,5 tone iar statistica RAR nu reflectă starea tehnică a parcului auto din ţară, inspectorii verificând maşinile mai vechi ce pot prezenta probleme tehnice, potrivit Radio Romania Actualitati.

Foto: pixabay

Articole înrudite