-

Utilizarea excesivă a internetului şi cyberbullying-ul, principalele riscuri la care pandemia îi expune pe copii

Utilizarea excesivă a tehnologiei (54,7%), informaţiile false (39,5%), cyberbullying-ul (25,8%), publicarea şi distribuirea datelor personale (22,6 %) sunt principalele riscuri resimţite de copii pe internet în perioada pandemiei, arată datele studiului 'Impactul Covid-19 asupra copiilor din România' realizat de Organizaţia Salvaţi Copiii, în urma consultării a 5.000 de copii din ciclurile de învăţământ primar, gimnazial şi liceal.

Totodată, 32,4% dintre copiii participanţi la studiul menţionat mai sus afirmă că au avut neînţelegeri cu părinţii în ceea ce priveşte activitatea pe internet şi timpul petrecut în mediul online.

La rândul lor, părinţii beneficiari ai programului Ora de Net consideră că cele mai mari provocări întâmpinate în folosirea internetului în familie sunt legate de timpul excesiv petrecut online, lipsa abilităţilor digitale şi gestionarea activităţii pe reţelele sociale.

'Mă simt uneori neputincios pentru că nu mă pricep la aceste noi aplicaţii pe care le foloseşte, de unele nici nu am auzit. Mai mult, nu ştiu exact cu cine comunică acolo şi ce face mai precis.' Dan, 43 de ani, părinte.

'Trebuie să recunosc că mă simt uneori vinovată că l-am lăsat de mic să folosească telefonul, iar acum chiar exagerează. Vin deseori obosită de la serviciu şi nu mai ştiu ce să fac! Mi-e ruşine că nu sunt în stare să îl determin să mai facă şi altceva cu timpul lui.' Adela, 38 de ani, părinte. Agerpres

Foto: pixabay

Articole înrudite