-

Din vară ar putea începe vaccinarea copiilor cu vârste între 12 și 15 ani

România se pregătește ca, din vara, să înceapă și vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor cu vârste între 12 și 15 ani cu serul companiei Pfizer, acum în curs de aprobare în Uniunea Europeană și Statele Unite.

O decizie din partea Agenției Europene a Medicamentului este așteptată luna viitoare.

În urmă cu două zile, Autoritatea Europeană de Reglementare pe piața medicamentelor a anunțat că a început procesul de evaluare pentru a stabili dacă vaccinul anti-COVID-19 produs de Pfizer/BioNTech poate fi administrat și copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.

Procesul durează, în mod obișnuit, între patru și șase săptămâni, iar cererea de extindere a autorizație a fost depusă vineri de cele două companii partenere, în baza unui studiu clinic care arată o eficiență de sută la sută a vaccinului la această categorie de vârstă.

Între timp, Canada a autorizat utilizarea vaccinului și în cazul copiilor între 12 și 15 ani. Este prima țară din lume care de această aprobare.

O decizie este așteptată, în următoarele zile, și în Statele Unite, unde vaccinarea adolescenților ar putea începe imediat, după cum a dat asigurări chiar președintele Joe Biden.

Presa americană scrie că Pfizer urmează să ceară o autorizare de urgență pentru utilizarea vaccinului său împotriva COVID-19 și pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 și 11 ani, începând cu luna septembrie, informeaza Radio Romania Actualitati.

Foto: pixabay

Articole înrudite