-

Testarea rapidă în farmacii a fost aprobată

Aproximativ 1.000 de farmacii s-au înscris deja pentru a putea efectua teste rapide de depistare a noului coronavirus. Luni, ministrul sănătăţii a semnat ordinul care stabileşte activitatea de testare în aceste unităţi.

Tot ieri, şeful Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea s-a aflat la Craiova, unde a participat la un maraton de imunizare. El a făcut mai multe declaraţii, între care s-a referit la nevoia cele de-a treia doze de vaccin care să acopere noile mutaţii ale virusului.

Ministerul Sănătăţii va pune la dispoziţie gratuit seturile de teste pentru cele 1.000 de farmacii care s-au înscris pentru a face examinări rapide de depistare a COVID-19, însă farmaciile pot percepe tarife pentru serviciul de testare.

Conform ordinului semnat ieri de ministrul sănătăţii, Ioana Mihăilă, farmaciile trebuie să obţină un aviz temporar remis electronic de direcţiile locale de sănătate publică şi vor fi obligate să raporteze rezultatele tuturor testelor efectuate, precum şi situaţia stocurilor.

Nu avem, în acest moment, suficiente date care să confirme importanţa celei de-a treia doze de vaccin care ar fi necesară pentru a acoperi eventuale mutaţii virale - a declarat, ieri, la Craiova, Valeriu Gheorghiţă.

Prioritatea este asigurarea imunităţii printr-o schemă completă de vaccinare pentru cei care doresc să se imunizeze - a menţionat şeful campaniei de vaccinare într-o conferinţă de presă, după ce a participat la deschiderea maratonului vaccinării pe stadionul "Ion Oblemenco" din Craiova, noteaza Radio Romania Actualitati.

Foto: pixabay

Articole înrudite